Show menu

FRAGMAT HIDROPROOF

12. 4. 2018

Trije sistemi temeljenja stavb na toplotni izolaciji s poudarkom na zaščiti pred talno vlago in vodo.

V sodobni gradnji se je uveljavil način temeljenja na temeljni plošči, saj omogoča popolno spajanje toplotnoizolacijskega ovoja brez toplotnih mostov, kar pri pasovnih temeljih ni izvedljivo. Ob skrbi za čim večjo energijsko učinkovitost pa ne smemo pozabiti na hidroizolacijo. Ena od bistvenih zahtev varne in trajnostne gradnje je zanesljiva zaščita pred talno vlago in vodo.

Pri nepodkletenih in delno vkopanih objektih v dreniranem terenu se odločamo med sistemom Hidroproof MT s hidroizolacijo Izoself P3 duo med slojema XPS toplotne izolacije in sistemom Hidroproof PB s hidroizolacijo Izoelast P4 plus na podložnem betonu. V obeh primerih gre za enoslojno hidroizolacijo, razlika pa je v legi hidroizolacije in načinu vgradnje. Pri podkletenih objektih v hidrološko zahtevnejših terenih (občasna ali stalna talna voda) pa izberemo sistem Hidroproof PB2 z dvoslojno varjeno hidroizolacijo na podložnem betonu (2× Izoelast P4 plus). V tem primeru sta tudi priključek in vertikalna hidroizolacija v dveh slojih.

Prednost vseh treh sistemov FRAGMAT Hidroproof je kvalitetna priprava priključka za vertikalno hidroizolacijo  pred betoniranjem temeljne plošče. Izvedemo ga s trakom Izoelast reflex P4, vgrajenim v obliki črke L. Spodnji del je privarjen na horizontalno hidroizolacijo, zgornji del pa je prislonjen na obodni opaž in se s posuto stranjo obrnjeno proti objektu sprime z betonom. Po razopaženju ostane neločljivo pribetoniran na stransko ploskev AB plošče. Tak priključek se ohrani nepoškodovan in čist do kasnejše izvedbo vertikalne hidroizolacije. Dodatna zaščita zunanjega roba XPSa ni potrebna.

Za več informacij se lahko obrnete na Fragmatovo tehnično službo.

VAŠ PARTNER
Blagovna znamka FRAGMAT, pojem kakovosti in tradicije.
Več informacij
TRADICIJA
Z razvojem novih programov in novih tehnologij smo zgradili uspešne blagovne znamke.
Več informacij
KAKOVOST
Delujemo v skladu s smernicami vzpostavljenega in certificiranega sistema vodenja.
Več informacij
OKOLJE
Usmerjeni smo v obvladovanje zakonodajnih zahtev ter zmanjševanje naših vplivov na okolje.
Več informacij