Show menu

EPS FASADNE PLOŠČE

29. 5. 2018

Toplotna izolacija predstavlja jedro vsakega fasadnega sistema in kot najpogosteje uporabljen izolacijski material se v Sloveniji in Evropi uporablja ekspandirani polistiren (EPS).

Kontaktni toplotno-izolacijski fasadni sistem (angleško ETICS oziroma WDVS na nemško govorečem območju) je največkrat izveden sistem izoliranja fasad. Načeloma je sestavljen iz naslednjih komponent: lepilo, toplotna izolacija, pritrdila, osnovni omet z armiranjem ter dekorativni zaključni omet. Pri tem so vsi deli sistema v kontaktu, povezani v celoto. Najpogosteje se uporabijo izolacijske plošče EPS, ki morajo biti v skladu s standardom SIST EN 13163: Toplotnoizolacijski proizvodi za stavbe – proizvodi iz ekspandiranega polistirena, ki ureja zahteve za izolacijske materiale. Plošče v osnovi ločimo glede na toplotno prevodnost, ki jo označujemo s črko λ (lambda), ki nam pove kako dobro material prevaja toploto. Nižja kot je vrednost, bolj je material izolativen, manjša debelina toplotne izolacije je potrebna.

O tem, kakšna debelina toplotne izolacije je potrebna, je v prvi vrsti odvisno od želenega stanja energetske kakovosti stavbe oziroma od morebitne obstoječe toplotne izolacije v primeru sanacij. Večina investitorjev se odloča na podlagi PURES-a in pripadajoče tehnične smernice ali minimalnih debelin, ki še ustrezajo pogojem Eko sklada za pridobitev subvencije.

Vabimo vas, da si več o fasadnih ploščah in njihovi vgradnji preberete v članku.

VAŠ PARTNER
Blagovna znamka FRAGMAT, pojem kakovosti in tradicije.
Več informacij
TRADICIJA
Z razvojem novih programov in novih tehnologij smo zgradili uspešne blagovne znamke.
Več informacij
KAKOVOST
Delujemo v skladu s smernicami vzpostavljenega in certificiranega sistema vodenja.
Več informacij
OKOLJE
Usmerjeni smo v obvladovanje zakonodajnih zahtev ter zmanjševanje naših vplivov na okolje.
Več informacij