Show menu

Nova fasadna plošča PREMIUM 031

28. 7. 2020
Avtomat plošča FRAGMAT PREMIUM 031 je izdelana iz EPS z dodatkom za izboljšanje izolativnosti - njena toplotna prevodnost je λ=0,031 W/m.K. Čeprav spada v skupino t.i. sivih plošč, je površina v primerjavi z rezanimi fasadnimi ploščami zelo svetla, kar zmanjša absorpcijo toplote ob izpostavljenosti sončni svetlobi. Poleg tega je na zunanji površini plošče raster tankih zarez, ki razbremenijo napetosti zaradi temperaturnih razlik v zunanjem sloju plošče. Širina zarez je majhna, zato lepilo ne prodre vanje, prav tako ne vplivajo na izolacijsko sposobnost.   
Na zadnji strani se nahaja oznaka za pravilen nanos lepila – linijsko po robu plošče ter točkovno na treh mestih, kar zagotavlja učinkovito lepljenje plošč na nosilno konstrukcijo. Prav tako je dodano merilo po obeh straneh plošče, s čimer je omogočeno lažje in hitrejše rezanje.
Na zadnji strani so tudi 4 odprtine, ki segajo do globine 2/3 debeline plošče in uravnavajo difuzijo vodne pare.
Plošča se glede na način uporabe vgrajuje kot standardne EPS plošče, z lepljenjem in mehanskim pritrjevanjem, ko je le to zahtevano.

FRAGMAT PREMIUM 031 je primerna tako za novogradnje kot tudi za sanacije starejših objektov, pri čemer velja omeniti, da so zaradi nizke toplotne prevodnosti potrebne manjše debeline, kot pri klasičnih belih EPS ploščah.

Na voljo so debeline od 10 do 24 cm, pri čemer je po trenutno veljavnem kriteriju za pridobitev EKO SKLAD subvencije potrebno vgraditi minimalno debelino 13,5 cm.

Tehnični list (55.4 KB)
VAŠ PARTNER
Blagovna znamka FRAGMAT, pojem kakovosti in tradicije.
Več informacij
TRADICIJA
Z razvojem novih programov in novih tehnologij smo zgradili uspešne blagovne znamke.
Več informacij
KAKOVOST
Delujemo v skladu s smernicami vzpostavljenega in certificiranega sistema vodenja.
Več informacij
OKOLJE
Usmerjeni smo v obvladovanje zakonodajnih zahtev ter zmanjševanje naših vplivov na okolje.
Več informacij